Spring naar inhoud
Haalbaar

Stemmen

0
0
0

Status

Het idee is beoordeeld als haalbaar. Het idee kan dan ook door naar de volgende fase.

Welk bedrag vraag je van Warm Rijsenhout?

€25000,00

De gemeente beoordeelde alle ideeën op haalbaarheid. Daarbij keken we naar de punten die ook staan op de pagina ‘Haalbaarheid’. Hieronder lees je de uitkomsten van deze haalbaarheidscheck. De gemeente gaat graag met de inwoners/ondernemers in gesprek om deze uitkomst toe te lichten.

Toelichting van de gemeente over de haalbaarheidscheck:

Het idee is beoordeeld als haalbaar. Het is verstandig om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor samenwerking met Ymere. Zijn er woningen in te zetten als voorbeeldwoning? Of een open huis? Zoek uit welke kosten er niet kunnen worden gedekt door Ymere of subsidies vanuit de overheid. Misschien kan het gevraagde budget en het daarmee betrokken aantal huishoudens verder worden uitgelegd.

Feedback van het Warmteberaad:

Het idee lijkt goed haalbaar, het lijkt alleen niet heel vernieuwend in vergelijking met bestaande oplossingen. Wel is het een snelle en redelijk makkelijke manier van besparen. Het is goed om te kijken naar de subsidies die hier al voor bestaan.

Minder verbruik meer comfort

Door: Willem
31 augustus 2021
Gemeente Haarlemmermeer | 14 okt. 2021, 14:43

Dit idee is aangevuld op 14-10-2021. Het idee was nog niet compleet genoeg om door te kunnen naar de volgende fase. Degene die het idee heeft gedeeld, heeft hierover contact gehad met de gemeente. Daarna heeft deze persoon het idee aangevuld. Deze aanvullingen heeft de gemeente op de pagina van het idee gezet. Heb je op het idee gestemd of erop gereageerd? Bekijk dan wat er aangevuld is. Als je wil, kun je jouw stem of reactie aanpassen.

Na isolatie van bestaande woningen: dak, gevel en vloer. Plus installeren zonnepanelen.

Steun mijn idee, want bij slagen kost het u als huurder niets, en het levert u meer comfort op en minder energiekosten.

Welk bedrag van Warm Rijsenhout?
€25000,00 hiermee kunnen wij gezamenlijk met de woningbouwcorporatie een start maken.

Begin bij de bron: Wat de energietransitie ook voor ons gaat betekenen, begin bij de bron. Zorg voor een goed geïsoleerde woning. Vloeren, spouwen en kruipruimte isoleren Met HR+++ korrels. Isoleren daken en installeren van zonnepanelen. Uitvoering is eenvoudig en kosten verdienen zich terug. Zeker met meerdere deelnemers.

Het probleem dat mijn idee oplost Veel minder energie verbruik en meer comfort.


Om mijn idee uit te voeren (samen met anderen)

Welke mensen en partijen zijn nodig?
Voor huurwoningen: Ymere en gemeente Haarlemmermeer en netbeheerder. Voor huiseigenaren: gemeente Haarlemmermeer, netbeheerder en aannemer.


Welke acties of activiteiten moeten plaatsvinden?
Isoleren van kruipruimte, spouw en dak. Plus installeren zonnepanelen. Offerte aanvragen bij erkende bedrijven. (Kruipruimte is zelf te doen, indien goed bereikbaar)


Hoeveel tijd is er nodig?
Per woning gemiddeld twee / drie dagen.


Hoeveel geld is er in totaal voor dit idee nodig?
€ 5500,00 per woning (afhankelijk van oppervlakte en subsidie)


Waar wordt dat bedrag aan uitgegeven?
€3000,00 exclusief subsidie BTW teruggave. Bij 8 zonnepanelen is de opbrengst gemiddeld 2,4 Kw/h per dag op jaarbasis. • Spouwisolatie met HR+++ korrels € 1000,00 exclusief subsidie afhankelijk van oppervlakte. • € 1500,00 voor kruipruimte HR+++ korrels bij zelfuitvoering en € 2000,00 door aannemer. (afhankelijk van oppervlakte ) • Een proef is onnodig, want in ons huis zijn deze werkzaamheden al uitgevoerd. (exclusief dak, meerprijs is onbekend) Energiebesparing is aantoonbaar (30 tot 40 procent) inclusief saldering van de opgewekte energie van zonnepanelen. • Comfort is echt verbeterd: droge kruipruimte tussen isolatie en vloer, geen vocht meer in spouw en meer comfort. • Daarnaast jaarlijks gemiddeld € 500,00 saldering. • Dus de totale investering verdient u binnen 10 jaar terug. Het is een mooi project om gezamenlijk te doen. En als u mijn idee steunt, kunnen wij een plan indienen bij de huiseigenaar. ( Ymere) Hoe meer deelnemers hoe lager de kosten. Vloerisolatie is zelf uit te voeren. Je hoeft hiervoor geen technische kennis voor te bezitten.


Welk bedrag vraag je van Warm Rijsenhout?
€25000,00


Reageer op dit idee

Willem | 31 augustus 2021 09:30

prima idee minder verbruik energie meer comfort

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren