Spring naar inhoud

Vervolgstappen 2024

Article Image

Geplaatst op 28 februari 2024

In 2022 en 2023 zijn enkele technische onderzoeken gedaan. In 2024 zetten wij, Wim, Maurice, Jos en Kester een volgende stap.  

In het begin van 2024 laten we een onderzoek doen onder de inwoners van Rijsenhout. Want het is belangrijk om te weten hoe onze dorpsgenoten aankijken tegen de energietransitie in het algemeen en onze plannen in het bijzonder. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het eerste kwartaal van 2024 door onderzoeks- en adviesbureau Dijksterhuis & Van Baaren (D&B). Zij heeft een dergelijk onderzoek in opdracht van de gemeente ook al in Zwanenburg, Badhoevedorp, Floriande-West en Vijfhuizen uitgevoerd. D&B stelt vragenlijsten samen en zal inwoners interviewen.   

Ook is er nog verder onderzoek nodig over de techniek, financiën of hoe we het beste een warmtebedrijf kunnen inrichten. Interessante onderwerpen zijn bijvoorbeeld het gebruik van meerdere bronnen (denk aan warmte uit datacentra) naast warmte uit de Ringvaart. Of hoe een buurtbatterij het beste kan samenwerken met het warmtesysteem.  

Daarnaast is een mogelijke vervolgstap om in gesprek te gaan met belanghebbenden zoals de woningcorporatie Ymere. Biedt dit idee (met haalbaarheidsonderzoek) voor hen kansen voor verduurzaming van hun woningen? 

Zodra we meer weten komt dit op de website! 

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren