Spring naar inhoud
Coöperatie

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Rijsenhoutse energiecoöperatie

Door: Wim van Warm Rijsenhout
7 juni 2024

Wat vind je van het idee om als Rijsenhouters samen een eigen energiecoöperatie op te zetten?

Een energiecoöperatie is een lokaal energiebedrijf dat we zelf oprichten en waar we gezamenlijk eigenaar van zijn. Iedereen die in Rijsenhout woont kan lid worden en meebeslissen. Wordt er geld verdiend, dan gaat dit terug naar ons dorp en/of naar de leden. Zo kunnen we gezamenlijk onze eigen energie opwekken, zonder dat een commerciële partij hier geld aan verdient. En samen kiezen we voor de beste energieoplossingen.

Wat zou je ervan vinden als we een Rijsenhoutse energiecoöperatie zouden oprichten? Zou je overwegen om lid te worden?


Laat weten wat je hiervan vindt, plaats hieronder een reactie

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Hans | 19 juni 2024 15:09

Goed plan. Wij hebben zelf een nieuw huis in het Willem Maarsehof. verwarming gaat al via een warmtepomp maar een buurt batterij lijkt mij een goed plan. Vr grt

Reageren
Wim | 1 juli 2024 15:53

Dat lijkt ons ook een goed plan, Hans. We doen ons uiterste best om dit voor elkaar te krijgen. Blijf ons volgen!



Maurice | 28 oktober 2024 10:42

De energiecoöperatie lijkt mij een mooi plan. Alleen vraag ik mij af, hoe jullie voldoende kostendekkend kunnen zijn, vanwege de (dure) aanleg van kabels, leidingen, etc. V.w.b. de opslag van energie las ik verleden jaar over een Finse uitvinding van zogenaamde zandbatterijen, die warmte tot wel 1000 gr. Celsius kunnen opslaan. In de zomer wordt de warmte gewonnen d.m.v. thermische zonnepanelen en in de winter worden tientallen woningen (gratis) van warmte voorzien. Maurice van Mourik

Reageren
Jacques | 19 november 2024 14:01

We zijn ons bewust van het gegeven dat de aanleg en exploitatie van een warmtenet een economische uitdaging wordt, daarom is één van onze doelstellingen naast het gebruik van duurzame warmte ook dat het betaalbaar moet zijn voor alle bewoners van Rijsenhout. We denken dat dit door middel van een energiecoöperatie te realiseren is.



Jacques | 19 november 2024 14:02

De zandbatterij is ons niet bekend maar is duidelijk een van de vele innovaties die momenteel worden ontwikkeld. De grote energiedichtheid en langdurige opslag maakt dat het voorkeur verdient boven atmosferische waterbuffers die momenteel worden gebruikt.
De toepassing van warmtebuffers staat nog niet vast, onderzoek in de ontwerp fase moet dit aantonen.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Opnieuw

Annuleren