Spring naar inhoud

Alle ideeën getoetst op haalbaarheid

Gepubliceerd op 9 november 2021

Alle ideeën voor Warm Rijsenhout zijn eind oktober getoetst op haalbaarheid. Er kunnen in ieder geval 3 ideeën door naar de volgende fase omdat ze haalbaar zijn in Rijsenhout. Dat zijn de ideeën voor aquathermie, ‘minder verbruik meer comfort’ en 'onafhankelijk advies voor energiebesparing'. 

Er zijn 8 ideeën die nog verder uitgewerkt moeten worden om door te kunnen naar de volgende fase. De gemeente gaat in gesprek met de inwoners/ondernemers die met het idee kwamen, om hen hierbij te helpen. Er zijn 3 ideeën niet haalbaar. Eerder vielen al 2 ideeën af. Eén idee was eigenlijk een mening en 1 idee werd teruggetrokken. 

Haalbaarheidstoets

Inwoners en ondernemers uit Rijsenhout deelden in totaal 16 ideeën in voor schone warmte in Rijsenhout. Ideeën delen kon van 23 augustus tot 18 oktober 2021. De gemeente deed daarna een haalbaarheidstoets op verschillende punten. De gemeente keek bijvoorbeeld of het idee uitvoerbaar is in Rijsenhout. En of het past binnen de geldende wetten en regels. Ook werd er gekeken of er bijvoorbeeld vergunningen nodig zijn. Lees op de pagina ‘haalbaarheid’ waar allemaal op gelet werd. 

Bekijk de toelichting

Iedereen kan via de pagina Alle ideeën bekijken welke ideeën haalbaar zijn. Op de pagina van ieder idee staat een korte toelichting op de haalbaarheidstoets. De ideeën zijn ook door leden van het Warmteberaad besproken. Van het Warmteberaad is nu een eerste reactie gekomen. Dit ging onder andere over suggesties om ideeën samen te voegen. De uitgebreide toelichting van de gemeente over de haalbaarheidstoets en de feedback van het Warmteberaad wordt besproken met de inwoners/ondernemers die het idee deelden. Wil je de toelichting op de haalbaarheidstoets van een idee of meerdere ideeën inzien? Stuur dan een e-mail naar energie@haarlemmermeer.nl

Volgende fase

Op 3 december 2021 start de volgende fase van Warm Rijsenhout. Dan kunnen inwoners van het dorp het budget van 25.000 euro verdelen over de ideeën. 

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren